Scones


Wat heb je nodig voor scones?

300 gram zelfrijzend bakmeel
2.5 tl bakpoeder
0.5 tl zout
50 gram boter of margarine
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
3/4 dl melk
1 ei
1/2 bekertje slagroom
potje jam
half bakje mascarpone
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakblik bekleden met bakpapier en laat de boter op kamertemperatuur komen.

Bereidingswijze: Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.
Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm dik uitrollen. Ongeveer 16 rondjes uitsteken met bijvoorbeeld glas of koekjesvorm. Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.

Serveren: Vlak voor serveren de mascarpone losroeren met wat slagroom. De scone opensijden, bestrijken met de room en jam.


(recept: smulweb.nl)


Recept  GOODFOOD
Recept  DELIA ONLINE
Recept DELICIOUS
Recept Goddelijke recepten   mooie fotodemonstratie
Recept Irene Kookt
Recept Pauline's Keuken
Recept Allerhande  plus video

Link naar diverse demonstraties