Aardbeientaart

Voor circa 10 personen

6 plakjes diepvriesbladerdeeg
ca 75 g witte chocolade in stukjes
ca 1 kg kleine rijpe aardbeien
Poedersuiker

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 30 cm doorsnede. Leg het deeg in een ingevette taartvorm van circa 26 cm doorsnede en prik de deegbodem regelmatig in met een vork. Leg een stuk bakpapier en een steunvulling op de bodem. Bak de deegbodem circa 15 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 c.

Verwijder steunvulling en bakpapier en bak de deegbodem nog 10-15 min tot deze krokant is, laat op een rooster afkoelen. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water en bestrijk de afgekoelde taartbodem hiermee. Laat de chocolade stollen. Verdeel de aardbeien over de deegbodem en bestuif ze dun met poedersuiker.