Hartige soesjes met avocadocreme en rivierkreeftjes

1,25 dl melk
1,25 dl water
8 g zout
120 boter
120 g bloem
5 eieren
2 rijpe avocado''s
2 el room
1 kl tabasco
20 gekookte rivierkreeftenstaatjes
versgemalen peper en zout


  1. verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit in een steelpan melk, water, zout en boter tot het kookpunt. Neem van het vuur en meng er met een spatel de bloem door. Roer stevig. Roer met een klopper een voor een de eieren erdoor.
  2. bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezenbeslag in een spuitzak en spuit 20 rondjes op de bakplaat. Zet 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 170 graden. Laat de soesjes nog 10 minuten in de oven staan. Neem ze uit de oven en laat afkoelen.
  3. schil de avocado''s en verwijder de pit. Mix het vruchtvlees en de room grof. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Doe de avocadocreme in een spuitzak en vul de afgekoelde soesjes.
  4. werk af met een rivierkreeftenstaartjes.

Bron bijlage Vrouw