Chinese bouillonfondue

Benodigdheden:

2 liter water
4 kruidenbouillonblokjes
3 lenteuitjes, gesneden
15 gram verse koriander, fijngesneden
200-250 gram vlees per persoon in reepjes, gesneden biefstuk, fricandeau, varkenshaasje, kipfilet
200 gram shi-takes, in plakjes
200 gram chinese kool, in reepjes
200 gram wortel, in dunne reepjes
150 gram tauge
sojasaus
chilisaus
4 draadzeefjes
fonduepan


Breng het water aan de kook met de kruidenbouillonblokjes. Voeg de lente-uitjes en de koriander toe en laat 5 minuten trekken. Zet het vlees en de groenten in aparte schaaltjes klaar met de sausjes erbij. Laat het vlees in het netje in de bouillon zakken. Het vlees wordt wit van kleur en is dan gaar. Je kunt de groente gewoon wat los erin gooien en naar believen eruit scheppen.


Bron: de Groene Weg