Thaise groene curry met kip

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingredienten: 1 kleine courgette, 2 el zonnebloemolie, 500 g kipfilet, in reepjes, 1 ui, gesnipperd, 1,5-2 el Thaise groene currypasta (potje), 1 blik kokosmelk 400 ml, 200 g doperwten, diepvries, 1-2 el Thaise vissaus, 1 limoen, in partjes.

Snijd de courgette over de lengte doormidden. Snijd de helften in plakken. Verhit 1 el olie in een wok en bak de reepjes kip ca. 4 minuten. Schep ze even op een bord. Verhit de rest van de olie en bak de ui 2-3 minuten. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee. Meng de courgette erdoor en bak 1-2 minuten mee. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de doperwten en kip toe. Laat 5 minuten op matig vuur sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met vissaus en serveer met de partjes limoen. Lekker met pandanrijst.