Sardines met citroen en szechwan-peper

12 verse sardines
2 pastinaken, geschild
frituurolie
zeezout

Marinade
3 el citroensap
2 el szechwan-peperkorrels, geroosterd en gestampt
2 el olijfolie
2 el Thais basilicum, in reepjes

Was de sardines en dep ze droog. Roer citroensap, peperkorrels, olijfolie en basilicum door elkaar en giet de marinade over de sardines. Laat ze hierin 20 minuten staan.

Snijd de pastinaak in dunne reepjes. Verhit olie in een frituurpan. Bak de pastinaakrepen, met een paar tegelijk, goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een warme oven.

Verwarm een grill, barbecue of koekenpan op hoog vuur voor. Bak de sardines hierin 1-2 minuten aan beide kanten, of tot ze gaar zijn. Leg de pastinaakreepjes op borden, met daarop zout en sardines, en dien ze op. Als voorgerecht voor 4 personen.