Sla met geroosterde pompoen en venkel


  • 1 kleine flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • mespunt gedroogde chilivlokken
  • 1 venkelknol
  • 150 g gemengde sla
  • 100 g blauwe kaas, in blokjes
  • 50 g walnoten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen met een dunchiller en snijd het vruchtvlees in stukjes van 3 a 4 cm, verwijder hierbij ook de draden en zaden. 
Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook, chilivlokken en wat zout en peper. Meng de knoflookolie door de pompoen. Spreid de stukjes pompoen uit over een bakplaat en rooster ze in de oven in 20-25 min goudbruin en gaar. Schep ze tussentijds een keer om. Neem uit de oven en laat tot lauwwarm afkoelen. Verwijder de harde kern uit de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Meng vlak voor het opdienen in een schaal de gemengde sla met de venkel, pompoen en honing-mosterddressing. Verdeel er de blokjes kaas en walnoten over.

Lekker met meergranenstokbrood.

Dressing:

Klop in een schaaltje (of in een dressingshaker) tot een mooie ietwat dikke dressing

1 el honing
1 el rodewijn azijn
een paar blaadjes tijm
2 tl grove mosterd
3 el olijfolie met wat zout en versgemalen peper